11076

Back
Toon info

Kijkdoos

De verbouwing typeert zich als een hele lichte woning met een groot ruimtegevoel. Teneinde dit te bereiken is geopteerd om een volledig beglaasde achtergevel te creëren. Deze zone zorgt ervoor dat het tussenbordes van de trap, de keuken en de bijzondere kijkdoos in de slaapkamer één ruimtelijk geheel vormen. De voormalige donkere inkom- en trappenhal is opengewerkt, baadt in het licht en geeft een doorzicht naar de leefruimte. De patio, met schuifraam, kan als een uitbreiding van de eetruimte dienst doen terwijl de zitruimte voorzien is van een groot openplooibaar venster, waardoor de volledige breedte als één geheel met het aanpalende terras en tuin leest. Er is ook gekozen om de oorspronkelijke gevel in deze waardevolle wijk te behouden en om te werken met eenvoudige doch degelijke materialen.

WINNAAR STADSRENOVATIEPRIJS 2015